Jest to
następny bardzo szybki przepis. Składniki na te babeczki to produkty które
zazwyczaj mamy w domu. Babeczki są idealne na drugie śniadanie w szkole lub w
pracy. Przepis z moje wypieki, trochę zmodyfikowany.
Składniki na
około 12 babeczek:
- 140 g miękkiego masła
- ¾ szklanki cukru pudru
- 3 jajka
- Łyżeczka ekstraktu z wanilii
- 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
- 3 duże łyżki nu telli
- ½ tabliczki czekolady
Czekoladę
siekamy na drobną kosteczkę i odstawiamy.
Masło
ucieramy mikserem na puszystą masę. Dodajemy cukier puder oraz ekstrakt z
walili i dalej ucieramy. Wbijamy jajka i dokładnie miksujemy. Na koniec dodajmy
mąkę i proszek do pieczenia i całość dokładnie mieszamy.
Do ciasta
wsypujemy posiekaną czekoladę całość mieszamy łyżką. Dodajemy nutellę i również
mieszamy ją z ciastem łyżką, ale nie robimy tego dokładnie, chcemy uzyskać
jedynie esy floresy z nutelli na cieście, a nie jednolitą masę.
Papilotki
napełniamy ciastem do około 2/3 wysokości. Pieczemy w 165 C przez około 25
minut do suchego patyczka.
A.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz